С колегите официално ви поискахме прошка за пороя от намаления, който се изсипва в „Sofia Ring Mall“ в момента. Ала не ни разбирайте погрешно! Не съжаляваме, че това лято сърцето на всеки почитател на модата бие малко по-бързо, щом зърне надписите зад витрините. Чувстваме се неловко само за това, че не споменахме една малка тайна…

Напълно наясно сме, че до средата на юли светът е футбол и футболът е светът за милиони хора. Знаем, че колкото и да обичате да пазарувате или да придружавате половинката си по време на сафарито за летни тоалети (кхъ-кхъ), мисълта ви все лети към Финалите. И не само, че няма да ви оставим да ги пропуснете, когато сте ни на гости в мола, но ще ги направим още по-специални като изживяване.

stadium

Какво ще кажете, докато пазаруващите ви близки са във вихъра си, вие да гледате най-великите играчи на планетата на гигантски киноекран?

Отварям скоба, че съм футболен запалянко от 6-годишна. Скъсала съм си нервите по достатъчно мачове, че да мога да давам „дистанционен акъл“ на къде-що има играч, без да съм ритнала читаво топка веднъж в живота си. Какво пък, и Жозе Моуриньо не е имал големи спортни заложби…

Та така, с огромен кеф приех поканата на „Cine Grand” за прожекцията на живо на осминафинала Уругвай - Португалия. След като си купих традиционното начос меню, което похапвам на всяка филмова премиера, се вмъкнах в зала №8, заедно с повече от разнородна тълпа: фенове от мъжки пол на всички възрасти, немалко семейства с деца и за цвят - няколко запалени почитателки на Кристиано Роналдо, носещи гордо фланелки с неговия номер.

Настаних се на огромното си кресло със специална функция за повдигане на краката, сложих храната в скута си и блажено зачаках включването на живо от Сочи. Едва не си разсипах начоса, когато сякаш до ушите ми прогърмяха песните и виковете на феновете от стадион „Фищ“. Звукът беше кристално чист, а що се отнася до картината, осъзнах мащабите, когато фокусирах всяка бенка или капчица пот по лицата на футболистите.

А мачът, мачът… Всяко нарушение се виждаше в детайли даже и от камерата „птичи поглед“, така любима на операторите на двубоя. Засада ли? Че ние, зрителите от кинозалата, знаехме преди страничния рефер, че има такава.

При спорни ситуации (а в този осминафинал такива не липсваха) главният съдия неизбежно прибягваше до консултация със своите четирима колеги от стаята за видеонаблюдение. Забавното беше, че спрямо нашия екран, VAR мониторите им изглеждаха микроскопични. Реферът можеше да звънне на зрител в залата и щеше да получи по-бърз отговор захапал ли е пак нечие рамо Суарес…

Не знам дали се дължеше на динамичните събития на терена или на илюзията, че сме на стадиона до коментатора от БНТ, но съседът ми по място на няколко пъти тръгваше да отпива от бирата си и се отказваше, неспособен да откъсне очи от случващото се.

Не подкрепям нито Португалия, нито Уругвай, но по-хубава футболна вечер отдавна не си бях имала. Дотолкова, че светкавично си взех билети за следващия осминафинал. И знам, че ще се връщам отново и отново до края на първенството, защото това е правилният начин да се гледа футбол.

Е, извършвам и набези за намалени бански и плажни аксесоари преди и след мачовете, но е лято, промоциите са в разгара си и ми е простено.

Ако обичате красивата игра, заповядайте в „Cine Grand“ за всеки от мачовете до финала. Можете да вземете билет, ако представите касови бележки на обща стойност над 200лв. на бюро „Информация“. Правилата на промоцията можете да откриете на сайта ни: http://www.sofiaring.bg/bg/article/terms-and-conditions-apologies-gentlemen 

Ще се видим там!