Всеки път, щом вляза в „SiNSAY”, преживявам забележителна трансформация – уж улегналата жена в мен се превръща в пищяща тийнейджърка. И нищо чудно! В единствения за България магазин на полската модна марка младежките интереси са издигнати в култ.

10 години по-младото ми „аз“ би припаднало насред мола, ако видеше официален мърчандайз на „Хари Потър“ по витрините. Фен-стоки на книжната и филмова поредица определено трудно се откриваха у нас навремето, а днес цяла тематична модна колекция очаква почитателите на магьосническия свят в „SiNSAY”. От суичъри в цветовете на четирите дома в „Хогуортс“, та до тениски с изписани на гърдите емблематични заклинания от книгата – по принцип бих изкупила всичко, но за този месец се задоволявам с елегантна тъмнозелена фланелка със стилизираното лого на „Слидерин“ (определено харесвах „лошото момче“ Драко Малфой някога, а старите навици умират трудно).

Разочаровани няма да останат и феновете на семейство Симпсън. Добре познатите жълти фигури на Хоумър и компания греят от не една и две тениски и аксесоари.

Особено актуална за лято 2018 г. пък е колекцията с героите от анимационното филмче „My Little Pony”, които присъстват върху дрехи, чанти, кейсове за телефон и всякакви други дребни аксесоари. Понитата с цветни гриви напълно си пасват с неотминаващия тренд на преливащите в нестандартни нюанси момичешки коси.

Разбира се, фенщината далеч не е единственият акцент в „SiNSAY” – отвъд тениските със закачливи надписи (немалка част от които на супер цени под 10 лв.) погледът се привлича от по-стилни „young adult” предложения. Новата колекция на бранда залага на комбинацията от сиво, черно и бургунди. Смело се отправям към пробната с елегантна сива рокля с късо ръкавче, която планирам да комбинирам с кецове в бордо и дързък надпис. Допълвам визията с авиаторски слънчеви очила и обемна чанта в светлосиво.

Харесва ми, че в магазина, макар и насочен към друга възрастова група, има всякакви размери дрехи. Освен младите дами, често мерещи по 10 блузи накуп и прехласващи се по огромния избор портмонета и пухчета-ключодържатели, се виждат и дами, родени преди 20+ или 30+ години, които търсят да добавят носталгичен или откровено забавен елемент към ежедневния си стил.

Чувствам се разбрана от дизайнерите на марката и с нетърпение проверявам за модни и фен находки всеки път, щом се разхождам из ниво 1 на „Sofia Ring Mall”. Тук е и най-доброто място за избор на подаръци за тийнейджърки, така че ако ви предстои тази нелека задача, искрено ви съветвам да хвърлите едно око на шарената, бляскава магия, наречена „SiNSAY”.