single-in-the-spring

Както е добре известно, в живота на необвързаните има две критични дати: Коледа („Маме, още ли си сама? Сестра ти и зетя вече трето детенце планират) и Свети Валентин (по очевидни причини). Ако сте със статус „Single“, вероятно сега се усмихвате и с удоволствие констатирате, че тези бедствени празници наскоро отминаха.

Не правете грешката обаче да подценявайте периода  1 март – 30 май, защото с настъпването на пролетта всички влюбени неизбежно ще окупират градските пейки, смущавайки храносмилането ви с пристъпи на страст, поканите за сватби ще пристигат една след друга, а на всичкото отгоре това е времето на срещите на випуска, на които хич, ама хич, не ви се ходи в състояние на свободен електрон.

Хубавата новина е, че с началото на юни се почва с отпуските, морето и безгрижието на летните свалки в дискотеките (за които сестра ви и зетят ще слушат на високоговорител по телефона, докато сменят памперси, но това е кръговратът на живота, все пак).

Какво да оцелеете дотогава ли? Правете каквото душа ви иска! Светът е възхитително място, предлагащо десетки възможности за щастливо бягство от проблемите на любовта (или липсата на такава).

Ето 3 култови идеи, които незабавно ще повишат настроението ви и ще ви дарят няколко забавни часа в вашата собствена компания:

Подарете си някоя от най-хитовите в момента книги!

Необвързаните имат доста повече време за себе си, което означава… безценни мигове на някоя слънчева пейка в парка, с вълнуващо четиво за компания!

books

Обстойна обиколка в Booktrading ми позволи да отсея заглавията, които определено не бива да пропускате в началото на март. Само преди броени дни за първи път на български език беше издаден шедьовъра „Художник на променливия свят“ с автор носителя на Нобелова награда за литература Казуо Ишигуро (изд. „Лабиринт“). Японецът отново омайва с нежност, окована в стегнат изказ, а историята ни запраща в далечната 1948 г. – следвоеннно време на тъга и спомени в Страната на изгряващото слънце.

С чисто нови издания (женски и мъжки екземпляр) е и една от най-нетрадиционните книги в света, дело на сръбския поет Милорад Павич. За разлика от повечето художествени творби, „Хазарски речник“ (изд. „Колибри“) е в енциклопедична форма и може да се чете напълно хаотично. Всеки фрагмент обаче изгражда една история - приемането на юдаизма от хазарите през VIII век. Древни предания, мистика и фин анализ на човешката душевност се сплитат в магична нишка, а женският и мъжкият екземпляр на книгата се различават само по корицата, петнадесет реда… и цялото разбиране за Вселената.

Горещо препоръчвам и младежкия трилър  „Един от нас лъже“ на Карън Макменъс  (изд. „Егмонт България“). Петима гимназисти, нямащи почти нищо общо по между си, се събират в класната стая, за да изтърпят наказание за банално провинение – само след броени минути обаче един от тях е убит по крайно нестандартен начин, а изглежда никой не е видял кой е убиецът…

Отдайте се на бунтарски шопинг!

Нямате партньор, а това означава, че не е необходимо да съобразявате с никого нито бюджета, нито вкуса си! Бъдете смели, защото модните колекции на 2018-а са именно такива!

Особено впечатляваща е новата колекция на „United Colors of Benetton” под слогана Пролетта е време за революции“.

united-colors-of-benetton-new-collection

Колекцията включва послания, свързани с някои от най-разгорещените обществени теми, а част от моделите са с унисекс (или трябва да кажем gender?) размер – подходящи и за дамите, и за господата. Често срещана е класическата цветова комбинация (синьо, червено и бяло), а кройките падат свободно по тялото.

Осмелете се да вземете в пробната поне 2-3 модела, които напълно се различават от стила ви – пролетта е време за промяна, та дори и само да си щракнете някоя снимка в огледалото, с която да хвърлите в потрес приятелите си във Facebook и Instagram!

Опитайте всичко ново на кулинарния фронт!

 „Яж, моли се и обичай“ - това беше мотото на Джулия Робъртс в едноименния филм, но ние ще се фокусираме върху първата част…

Обезателно минете през в ресторант „Victoria”, за да опитате разкошната нова салата „Шеф“, съчетаваща някои от най-полезните зеленчуци по необичайно апетитен начин! Насладете се на крехка рукола, печено цвекло, печени и мариновани морков, чушка и тиквичка, чери домати и грилован червен лук, подправени с с мед и акцентирани с мекия вкус на лешници и сирене Рикота.

victoria-sofia-ring-mall-chefs-salad

Ако гореописаното ви идва твърде вегетарианско, отбийте се в „Crystal Burger & Steak” за бургер, приготвен на бавен огън от истинско говеждо месо… със специално подбрани сосове и подправки и за най-претенциозния вкус.

crystal-burger-sofia-ring-mall

И разбира се, ако сте послушали съвета ми и вече сте прегърнали нова вълнуваща книга, вземете я със себе си и се паркирайте на удобните диванчета в „Starbucks” за чаша от новото Лате Макиато, приготвено с алтернатива на млякото – соя, бадем или кокос!

starbucks-sofia-ring-mall

Поглезете се, доставете си малко любов, и изведнъж действителността ще изглежда много по-хубава, по-слънчева… по-пролетна!