shoes-for-the-spring

2018-а се очертава като повече от любопитна година, що се отнася до трендовете за дамски обувки. Пролетно-летните колекции на водещите дизайнери са като излезли от лъскав кукленски свят, а кое ли пораснало момиче не си мечтае от време на време да си поиграе на мода?

Уви, колкото и да искаме да се покачим на зашеметяващи 11-сантиметрови розово-сребристи стилето, началото на пролетта не е най-удачното време да го направим. За щастие, в момента се предлагат и по-практични за сезона модели, които също отговарят на най-новите тенденции.

Тенденция №1: Пастелни цветове (+ милениум розово)

Изненадващо или не, ултравиолетовото на Pantone, избрано за цвят на 2018-а, няма абсолютно никакъв шанс срещу лавината от пастелно розово и ментово тази пролет.

Още преди време анализите на Instagram показаха, че снимки с акцент върху розовия цвят получават повече реакции и споделяния. Тази година големите модни къщи избират да заложат на тези статистики.

Пастелно розови  боти с грайфери и комфортни светли маратонки с дебели подметки  загатват за идването на по-слънчеви дни в хапещия студ на март.

pastel-tone

Съчетайте пастелните маратонки със сиво кожено яке и дънки – комбинацията е нестандартна, но е приятна за окото.

Тенденция №2: Металически блясък

Сменете вечните си черни обувки с бляскаво нов (буквално!) модел. О, да, лъскавите сребристи елементи ще са буквално навсякъде тази пролет. Предимството им е, че изглеждат изключително шик както с дънки, така и с панталони и поли в тъмни цветове (черно, зелено, тъмносиньо и бордо).

Платинените акценти също не са за подценяване и дискретността им ще допадне на по-консервативните дами.

metal-shine-shoes

Тенденция №3: Лак, лак, лак!

Да, любимите лачени чепици се завръщат триумфално и ние ги обожаваме! Пролетният дъжд не може да ги уплаши, лесни са за почистване и същевременно изглеждат толкова стилно!

Конкретно лачените боти са закачливи и нямат твърде зимно излъчване. Не искате да изглеждате така, сякаш модният ви усет е замръзнал някъде в първите дни на януари, нали?

shoes

За официални поводи, добро решение са лачените обувки на дебел ток.

А пък за да сте съвсем в крак с новите трендове, заложете на нежно розовите лачени обувки, които имат вид като излезли от гардероба на „Барби“!

Очаквайте още…

По модните подиуми триумфират както каубойските ботуши с различни принтове (подходящи за всеки сезон), така и напълно прозрачни обувки – от ботуши до сандали. „Chanel” бяха едни от първите, осмелили се да заложат на нескриващите нищо прозрачни елементи от PVC.
Дали тези тенденции ще имат успех в България? С интерес следя темата!

Бонус: Чанти и раници

Тази година като абсолютен хит се очертават светлорозовите дамски ранички (колкото по-мъничка, толкова по-добре), както и сребърните и златисти чанти (съветът ми е обаче да не ги комбинирате със също толкова бляскавите металик обувки).

handbags-and-backpacks