Ах, зима! Кой друг сезон дава незабравимото усещане да излезеш рано сутрин с танцувална стъпка и старателно нагласени прическа и грим, а вечерта да се прибереш като подгизнал, обрулен от вятъра, тътрещ се лалугер?! Не ни е лесно на нас, дамите, особено в тежкия смог на София (за който май все пак има дългосрочно решение, но да не се отклоняваме)!

За пореден път реших да се обърна към специалисти: този път да се посъветвам какво, аджеба, да правя с изпръхналата си от минусовите температура кожа и светкавично омазняващата се от мъглата коса.

girl-snow-winter

Професионалистите от Студио за красота „Magic“ в „Sofia Ring Mall” бяха така любезни да ми разкажат малко повече за предизвикателствата, с които се сблъсква организма през студените месеци и да разкрият някои от най-новите си терапии – признавам си, че за една от тях чух за първи път през живота си!

Грижа за кожата през зимата

Дехидратацията е основният враг на кожата в мразовитото време. Контрастът между ниските температури навън и топлината на тялото нарушава защитната бариера на повърхностния епидермален слой. Това намалява регенеративните му способности, което пък дава резултат в добре познатото усещане за „изсушаване“ или „опъване“ в откритите участъци на кожата – чело, нос, бузи.  Възможно е да се появи лющене и дори възпаление.

Ето трите стъпки за предотвратяване на дехидратацията, препоръчани лично от специалистите в козметичния кабинет на студиото:

Стъпка  1: Почистване

Протича по различен начин според вида на кожата:

- при суха кожа е подходящо използването на козметично мляко;

- при смесена или леко мазна кожа е добре да се заложи на измиваща пяна;

- за много мазната кожа е желателно да се ползва тоник, който обаче НЕ бива да бъде на спиртна основа.

 

Стъпка 2: Ексфолиране

Ексфолирането на мъртвите клетки от повърхностните слоеве е важна част от поддържането на здрава и добре изглеждаща кожа. Обезателно се консултирайте с козметик, който ще ви препоръча най-подходящия тип продукти и методи за ексфолиране според зрелостта и типа на кожата ви - можете само да си навредите с неправилен избор!

cucumber-cosmetics

Стъпка 3: Хидратиране

Нежната, току-що изчистена и ексфолирана кожа, има нужда от защита! Използването на подходящи хидратиращи продукти е от особено значение за финалния резултат на всяка почистваща процедура и ваш основен приятел срещу ледения вятър!

Подходящи терапии

В Студио „Magic” предлагат няколко терапии за кожата, изключително подходящи за зимния сезон.  Една от тях е хидратиращата терапия за лице и шия с екстракт от стволови клетки на зелена ябълка. Растителните стволови клетки защитават кожата от въздействието на околната среда и ускоряват изработването на еластин и колаген, в резултат на което кожата изглежда по-гладка и еластична, а поради по-бързото обновяване на епидермиса тенът на лицето се избистря.

Алтернатива за по-зряла кожа е органичната лифтинг терапия с водораслите Ламинария Японика. Процедурата започва с внимателно почистване на лицето, последвано от нанасяне на маска и лифтинг серум. Любопитното е, че маската от водорасли се „втвърдява“ на лицето и отстраняването ѝ става чрез директно „отлепяне“ от кожата.

За хидратиращите и лифтинг терапии се използват висококачествени професионални продукти на унгарската марка „Solanie”, както и на немската марка „CNC“.

Отделете около час – час и половина за провеждане на терапия. Ако се притеснявате как би ви понесла дадена процедура, можете да посетите Студио „Magic” 2-3 дни преди запазения си час и козметикът да обработи „тестово“ съвсем малък, обикновено скрит от косата, участък от кожата. Този алергенен тест дава успокоение и на хората с най-деликатна кожа.

Грижа за косата през зимата

След като бях посветена в тайните за красива кожа, отидох право при коафьора на „Magic“, който ми показа един изключително иновативен вид терапия – детоксикация за коса.

Подходяща както за дамите, така и за господата, детоксикацията включва следните стъпки:

hair-mask

Стъпка 1: Нанасяне на дълбоко почистваща маска с глина в корените на косата. Маската престоява точно 20 минути, заздравявайки повърхностния слой на скалпа и премахвайки всякакви замърсявания от смога и прахоляка навън.

Стъпка 2: Измиване на косата с професионален шампоан и балсам.

Стъпка 3 (по желание): Нанасяне на ампула за подхранване според типа на косата по преценка на коафьора. Терапията може да се комбинира и с процедура против косопад.

Резултатът е видим веднага, дава чувство на свежест и сякаш „връща живеца“ на косата, която изглежда значително по-бляскава и гъвкава!

 

Графикът на специалистите от Студио „Magic” (ще ги откриете на ниво 2 в „Sofia Ring Mall”) е доста зает, затова непременно се обадете предварително на тел. 088 77 74 853 , за да запазите час за процедура!

Можете да комбинирате терапия за кожа и коса в едно посещение, като съветът ми е да започнете с грижата за кожата, защото тя изисква поставянето на предпазни ленти за коса – с други думи, излишно е да рискувате повреждане на току-що направената от коафьорите прическа.