Вълнуващата кампания на „Sofia Ring Mall“ в първата половина на октомври ме вдъхнови да освежа дома си и да го превърна в уютно #PinterestReady местенце. Покрай цялата олелия с избирането на аксесоари за кухнята и банята обаче, неизбежно се замислих и за другия „дом“, който обитавам 24 часа в седмицата, 365 дни в годината – моето тяло.

Апартаментът ми се преобрази сякаш с щракване на пръсти и няколко интериорни трика, но имах опасението, че потенциална, хм, #InstagramReady визия (без помощта на филтри и ретуширане) би била доста по-трудна за постигане. Поне докато не срещнах прекрасния екип на „Dupissima” и не научих повече за някои от най-новите, революционни процедури, създадени да ни помогнат да се почувстваме по-уверени и усмихнати в собственото си тяло. Ала да започнем отначало…

Оазисът „Dupissima”

Прекрачвам прага на студиото на „Dupissima” (ниво 0) с немалка доза срамежливост. Да обсъждам (и демонстрирам) несъвършенствата на фигурата си пред непознати не е точно сред нещата, които върша с лекота, но този път ме чака изненада.

Бързо забравям смущението си, прехласвайки се по огромната стена от цветя (!), разположена точно зад любезните момичета от рецепцията, които ме даряват с разбиращи усмивки. След минутка съм комфортно настанена върху розово кресло, отпивам еспресо от изискана порцеланова чашка и очаквам предварително уговорената консултация за това какви процедури биха били подходящи за моето лице и тяло. Атмосферата е приятелска и спокойна.

ЕndoSPHERES THERAPY

Първата терапия, за която научавам, е и най-актуалната в момента. Безопасна, безболезнена, бързо ефективна – това е EndoSPHERES THERAPY, работеща с иновативна италианска апаратура в борбата срещу целулита.

EndoSPHERES THERAPY действа изцяло на принципа на микрокомпресия и вибрация, чиито честоти се нагласят по преценка на специалиста според конкретния вид целулит. Никакво облъчване, никакъв оставящ „синки“ по кожата вакуум! Процедурите са толкова безопасни, че могат да се прилагат и при бременност. Основният накрайник на апарата прилича на пчелна пита и е съставен от 55 силиконови антиалергични микросфери, които извършват дълбокотъканен масаж. На подобен масаж могат да бъдат подложени всички зони, засегнати от целулит.

Нещо повече, EndoSPHERES THERAPY стяга кожата, дренира (сбогом на досадното задържане на вода и характерната подпухналост!), тонизира мускулатурата и тренира кръвоносните съдове.

За оптимален ефект специалистите препоръчват цикъл от 6 до 18 процедури, като между всеки две от тях трябва да има интервал от поне 72 часа. Веднага изявявам желание за демо процедура (да, и вие можете да заявите такава). Изумена съм, че виждам ефект веднага след нейния край –чувствам спокойна и ободрена като след пълен масаж на цялото тяло, а кожата ми е по-гладка! За да се запази резултатът, разбира се, трябва да направя пълен курс от терапията, но какво по-мотивиращо от това да се увериш във видимите ползи само след 60-70 минути работа с апарата?

Впрочем, EndoSPHERES THERAPY има и накрайници за третиране на лице, шия и деколте с цел лифтинг, заличаване на мимическите бръчки, и разбира се, по-тонизирана и еластична кожа.

Лазерна епилация с ELYSION-PRO


Щом целулитът може бъде преборен, реших, че не е лошо да помисля и за враг №2 на моята кожа – врастналите косъмчета. Аз съм толкова бледолика, че описанията за мен варират от „Снежанка“ (приятели) до „анемичен призрак“. Това ме прави добър кандидат за лазерна епилация, но ELYSION-PRO ми гарантира успех дори след слънчеви бани. Той е ефективен през всички сезони на годината за всички фототипове и бори нежеланите косми, врастналите косъмчета, фоликулит и други кожни възпаления, които могат да предизвикат физически и психически дискомфорт.
Специалистите от „Dupissima” ме предупреждават, че при наличието на хормонален дисбаланс ефектът на лазера би бил по-малък – изтъкването на този факт подчертава професионализма на студиото, където индивидуалният подход и грижата за клиента очевидно стоят на първо място.

Други популярни терапии в „Dupissima“

В „Dupissima Ring Mall” се предлагат още цял куп процедури, сред които криолиполиза и оформяне и стягане на тялото с VENUS LEGACY. Не на последно място са подмладяващите терапии с апарата на френския бранд GUINOT, номер 1 в козметичната индустрия във Франция и изключително популярен сред звездите в световен мащаб.

В „Dupissima” имах възможност да разгледам и закупя богат асортимент продукти за домашна употреба на GUINOT. Особено препоръчвам лосиона за тяло за кадифена кожа – ухае прекрасно, заглажда и омекотява светкавично. В „шопинг зоната“ в чакалнята погледа привличат и продуктите на „Youthiful”. Това е козметичният бранд на певицата Сантра, фокусиращ се върху хидратация на кожата отвън и отвътре чрез специален серум и 100% натурален билков чай.

Наричат „Dupissima” „розов оазис“ и вече напълно разбирам защо. Спечелиха ме приятелската, предразполагаща обстановка, професионалният екип и изборът между десетки от най-висококачествените и актуални процедури. Почувствах се обгрижвана, а EndoSPHERES THERAPY, съчетана с прилива на удовлетворение, че правя нещо полезно за собственото си тяло и здраве, подобри настроението ми за цяла седмица напред.