Да купуваш по една нова играчка за елхата всяка Коледа се нарежда сред най-популярните съвременни обичаи, поне в моя приятелски кръг. Създаващ празнично настроение и същевременно превръщащ се мил сувенир от отминаващата година, този обичай е супер лесен за изпълнение.

А какво би станало, ако измислим още такива симпатични традиции? Никой не оспорва поставянето на паричка в питката и всички онези ритуали от времето на прабабите ни, но защо пък и ние да не допринесем с нещо, което носи сходна радост?

Ето и няколко коледно-революционни идеи:

1. Подаръци всеки ден: Адвент календар за цялото семейство!

Сутринта на Коледа и отварянето на подаръците - няма по-голяма радост за малки и пораснали деца. А ако можехме да създадем няколко такива вълшебни утрини в дните преди и след празника?

Необходими материали: 1 голям кашон и няколко по-малки кашончета/картонени пликове/кутийки, опаковъчна хартия, подаръци… и разбира се, семейство и приятели! :)

Как се прави: Обединете се и вземете дребни подаръчета за всеки член на домакинството (като за самия него даровете остават изненада). Опаковайте ги, надпишете ги с име и дата (например: 18 декември – мама, 19 декември – кака и т.н.) и ги поставете в големия Адвент календар-кашон. Всеки ден отваряйте кашона и търсете подарък, етикиран със съответната дата. Единствено този, за когото е предназначен подарък в конкретния ден, има право да отвори пакет.

Идеи за дребни подаръци: Посипаните с брокат и звезден прах лакове за нокти на DOUGLAS в beauty|zone (ниво 1, Sofia Ring Mall) са просто И-Д-Е-А-Л-Н-И за мини дар! Още коледно настроение блика от тематичната колекция бижута на Bijou Brigitte (също на ниво 1)…защото кой не би се влюбил в обици във формата на мънички коледни топки!

В Imaginarium (още едно любимо място на ниво 1) пък новия комплект за рисуване с еднорози ще прехласне малките госпожици. В кутийките с подаръци за юнаци пък може да пъхнете миниатюрни шик колички и мотори от чудната колекция COMIC-CARS!

Екшън-подаръците също са възможност – зарадвайте любимите мъже с билети за картинг в най-голямата закрита картинг писта в България София Картинг Ринг (ниво M, Sofia Ring Mall).

2.Нови ястия за празничната трапеза

Започнете коледната утрин с горещи палачинки с боровинково сладко, шоколад и сметана. В Cook & Home (ниво 0, Sofia Ring Mall) дори предлагат специален АМТ тиган за 4 палачинки едновременно – спестява бая време и намалява вероятността за летящо в опасна близост до тавана тесто.

А защо на обяд не се насладите на здравословно коледно барбекю? Приготвянето е лесно – просто поставете ароматни зеленчуци или прясна риба върху перфорирана тавичка за барбекю GEFU и… бам, във фурната!

Вино пред камината? Защо не го комбинирате с ултра вкусно, разтапящо се в устата фондю с изискани сирена? Няма нищо сложно в измайсторяването на това традиционно швейцарско ястие, когато разполагате със специален съд за фондю – в Cook & Home даже откриваме няколко разновидности, подходящи за всяка кухня.

3. Нови декорации у дома

Разказахме ви за приказната, алтернативна коледна елха и модерните начини за украса на целия дом – бляскаво, стилно, различно!

4. Коледно кино

Няма нищо лошо в мързеливите следобеди през почивните дни, но съществуват и далеч по-запомнящи се начини за добро изкарване. По време на празниците в Cine Grand (ниво 2, Sofia Ring Mall) ви чакат култови продукции, сред които стийм пънк пиршеството „Смъртоносни машини“, коледната анимация „Гринч“, от чиито шеги ще се заливате от смях, и разбира се, екшън приказката „Робин Худ: Началото“.

Удобни кресла с възможност за вдигане на краката, порция пикантна тортиля и голяма чаша с вкусна напитка – насладата е пълна.

5. Сутрешен бой с възглавници със сериозна награда!

Който спечели, пръв ще отваря подаръците под елхата, а пък загубилите ще мият чиниите след коледния обяд – о, да, битката ще е свирепа!

Няма ли да е забавно с възглавничките на JYSK (ниво 0, Sofia Ring Mall) на празнична тематика? Дори разхвърляни на дивана и по пода, пак създават чудна атмосфера!

Вметваме само, че Sofia Ring Mall ви очаква от 10:00 до 19:00 ч. на Бъдни вечер, от 10:00 до 20:00 ч. на Коледа и от 10:00 до 19:00 ч. на 31 декември.

На 1 януари 2019 г. молът ще работи със стандартното работно време.