Ако всяка година планирате да направите наистина специална коледна декорация на дома, но в крайна сметка не успявате да се вдъхновите и с „фотофиниш“ украсявате елхата на 24 декември сутринта, тази статия е точно за вас. Изпратете 2017-а доста по-забавно с очарователно украсен дом според най-актуалните тенденции!

Изберете правилните цветове

 

За разлика от повечето творчески процеси, които започват напълно начисто върху бяло пано, подбирането на украса за Коледа е ограничено от цветовата гама на стените и обзавеждането на помещението. Декорацията не трябва да живее свой собствен живот, а да прави комплимент на дома, подчертавайки добрия ви вкус.

Експертите препоръчват следните комбинации при подбора на коледни украшения:

  • Бели/кремави стени или мебели: На този фон стандартната декорация в зелено и червено ще изпъква като кръпка, затова заложете на изкуствена сребърна елха с бели, златисти и бежови орнаменти и гирлянди. Ако все пак обичате контраста, изберете коледни топки в синьо и розово.
    christmas-tree-in-matching-colors

  • Червени стени или мебели: Всякакви оттенъци на червеното в помещението са предизвикателство за декорацията. Спрете се на украса в златно, бежово и зелено, като избягвате синия цвят. Много смел вариант са бялата елха и черно-сивите коледни орнаменти!

  • Сини/синьозелени стени или мебели: Традиционно зелената елха ще изглежда много по-невзрачно от неин бял, сребрист или златен вариант. Спокойно можете да ползвате коледни топки или венци в син цвят, един или два тона по-светъл от основния в стаята.

  • Кафяви стени или мебели: Лилаво, лилаво, лилаво! Заложете на различни тонове на лилавото, кремавото и бежовото, а защо не и на розово-цикламени нюанси върху снежнобяла елха…

  • Оранжеви стени или мебели: Тук е мястото да се развихрите с червеното и златното, а също и да използвате акцент с купа портокали или пък изсушени портокалови резенчета като орнаменти на коледното дръвче.

Смелите решения ще ви отличат

 

Не на кръстачката!

У нас е залегнала традицията коледните дръвчета да се помещават върху неособено добре прикрита „кръстачка“ за елха. Защо не опитате нещо ново? Поставете дръвчето (барабар с кръстачката) в елегантна плетена кошница без дръжка! Напълнете кошницата с изкуствен сняг, шишарки, камъчета или каквото ви дойде наум.

christmas-tree-in-a-basket

 

Елхичка или коледен елемент във всяка стая!

Сложете мъничко дръвче във всяко помещение на къщата – така коледното ви настроение ще се повиши значително! В “Mr.Bricolage” тази година са подготвили фантастични изкуствени и естествени дръвчета с височина 20-30 см, някои от които дори предварително украсени за ваше улеснение.

А защо да не изберете друг коледен елемент? Очарователна зимна къщурка, Дядо Коледа, плюшен снежен човек или пингвин?

christmas-decoration

 

Коледни топки от 1979 г.? Добре, но ги комбинирайте с нов тип декорация!

Няма нищо лошо в това да използвате украса, предавана от поколения в семейството, но дайте и своя принос с някои от най-хитовите орнаменти на 2017-а, като например посипани със сняг камбанки, прозрачни топки с пера или дървени шейнички!

Ето няколко чудесни идеи от нашите приятели от “Mr.Bricolage”:

christmas-decoration-2

 

Коледни възглавнички и празнична посуда!

През декември сменете декоративните си възглавнички с такива с празнична тематика, особено ако имате червени, бели или златисти дивани или плетени столове. Меките възглавнички с дълъг косъм също създават приказен уют!

Що се отнася до коледната трапеза, подарете на дома си комплект чинии и чаши със зимни рисунки – ще са актуални поне 3 месеца в годината и ще си създадете прекрасна семейна традиция.

christmas-table

 

Светещи статуетки и сталактити

Абсолютен хит на Коледния базар на “Mr.Bricolage” за 2017-а са светещите зимни статуетки на животни – еленчета, мечета, пингвини! Можете да поставите някое от тях върху перваза на прозореца (от вътрешната страна, разбира се) и да съберете очите на цялата улица!

christmas-lights-and-statues

Класическо решение пък са светещите сталактити за стени и прозорци.

christmas-lights-for-windows

Потърсете още вдъхновение при нас в “Sofia Ring Mall”, където коледни песни се носят и гирлянди щастливо блещукат на фона на вълшебно заскрежена Витоша!

Магазини, предлагащи коледна декорация в Sofia Ring Mall: