Идват вълнуващи месеци – абитуриентските и абсолвентски балове вече чукат на вратата, а те са само прелюдия към сватбите и всички летни партита и фестивали, които ще се точат до септември… С други думи, предстои направо порой от покани за бляскави събития, а ако сте перфекционисти като мен, със сигурност ще искате да изглеждате повече от добре на всяко едно от тях.

Ето защо реших да спретна един практичен „пищов“ за тези своеобразни „изпити“ по красота. Представям ви 5 нестандартни, но стратегически съвета, особено подходящи за топлото време навън.

1.Сложете вазелин на миглите си предишната вечер

vaseline-for-better-eyelashes

Звучи малко шокиращо, нали? Всъщност ефектът е изумителен! Поставете капчица-две вазелин върху клечка за уши и минете миглите си отдолу и отгоре, като, разбира се, внимавате да не си бръкнете в очите. На следващата сутрин миглите ви ще са копринено меки и бляскави, а спиралата ще се плъзга равномерно по тях, без слепвания и досадни „топчета“.

Про съвет: Измийте хубаво четка от ваша стара спирала и ползвайте нея, вместо клечка за уши, за още по-качествено нанасяне.

2.Вземете вана със соли няколко часа преди събитието

take-a-salt-bath

Дългата вана не само ще ви успокои, но и ще предотврати досадното подуване на краката, което понякога се провокира от високите летни температури. Мълвата говори, че актрисата Дженифър Лоурънс особено държи на тази процедура, когато ѝ предстои да носи рокля по тялото. Едно деликатно ексфолиране на кожата и бърз контрастен душ също биха имали ефект, ако сте твърде заети, за да отделяте време за вана.

3.Нанесете рол-он против изпотяване в линията на косата и отзад на шията си.

no-sweating-in-the-summer

Това е ключова препоръка за всички, които очакват да прекарат дълго време на открито по време на дневно събитие. Най-естествената функция на тялото е да се поти, но струйките вода, които ще плъзгат от косата към лицето, могат да развалят не само формата на прическата и грима ви, а и цялостното впечатление, което оставяте у събеседниците си. Едно бързо минаване с безцветен рол-он против изпотяване в горната част на челото и на тила спестява доста нерви.

4.Заложете на фон дьо тен преди да посегнете към коректора!

fond-du-tan-secret

След като поставите основата си за грим, нежно разнесете фон дьо тен от средата на лицето навън. Аз винаги започвам от носа, което ми гарантира, че цветът нежно ще се прелее с естествения ми, докато стигна до брадичката и линията на косата.
Ако след нанасянето на фон дьо тена останат тъмни петна или проблемни зони за прикриване, едва тогава посегнете към коректора. Изключение правят вездесъщите зелени коректори за пъпки, които определено трябва да нанасяте като първа или втора стъпка.

5.Супер тайна за секси устни: Капчица масло от мента

secret-for-sexy-lips

Капнете масло от мента върху четчицата си за гланц и нанесете върху устните след като сте приключили с нанасянето на всички продукти върху тях. Маслото от мента не само ще освежи дъха ви, но и ще придаде илюзия за допълнителен обем на устните.
Не вярвате? Пробвайте сами!

Това са едва 5 съвета, които ще ви помогнат да изглеждате още по-зашеметяващо, а представете си какво би се случило, ако знаехте десетки специални тайни за красота… След броени дни при нас ще гостуват топ гримьори от „dm Beauty Academy“, които могат да ви направят безплатна грим сесия, докато ви разказват за трендовете в декоративната козметика това лято.

Заповядайте в събота, 28 април от 12:00 до 18:00 ч. – шатрата на „dm Beauty Academy“ ще бъде точно пред „Sofia Ring Mall“, амфитеатър, ниво 1!