Обратно към класиката - това е тенденцията при банските и плажното облекло за 2018-а. Не се хвърляйте ентусиазирано към гардероба, за да търсите стария „плувен костюм“ от началото на 90-те обаче! Въпреки че при повечето световни дизайнери  се забелязват влияния, датиращи от половин век насам, начинът, по който кройките подчертават силуета, просто крещи „2018-а“. Този вик на модата, за щастие, е приятелски настроен към многообразието на женските форми, което значи, че сега е точното време да си намерите бански, с които наистина да се харесате. Независимо в какви огледала и под каква светлина се гледате.

Ето какво ще виждаме този сезон по плажове и басейни:

Цветя, цветя, цветя

„Банските на лалета“ от известната детска песничка изживяват ренесанс. Флоралните мотиви превземат пясъка, а това е особено радостно по две причини:
1) Шарените десени прикриват извивките много по-добре от едноцветните им събратя. Ако изберете цял бански на цветя, спокойно ще можете да седнете на шезлонг или на кърпа, без да се страхувате от неизбежните „вълнички“, появяващи се на корема в тази поза.

2) Банският на цветя стои чудесно на кожата, независимо от нейния нюанс. Носенето му ви прави комплимент, независимо дали тенът ви е сякаш току-що се връщате от 6-месечен престой в Антарктида или имате силен златист загар.

Бански на точки

Закачливи и толкова, толкова женствени - това са моделите на точки на 2018-а. Често се срещат в комбинация с панделки и банели с подплънки.

Съвет: Точките визуално уголемяват, затова не е лоша идея да комбинирате едноцветни бански и бански с точки. Ако искате да подчертаете бюста си например, изберете синьо горнище на бели точки и сини бикини дюс.

Райето също триумфира, така че ако искате да постигнете ефекта на издължен силует, оставете точките и се спрете на черно-бял модел на райета.

Едно голо рамо

Има нещо много артистично и изискано във всички дрехи с едно голо рамо… и банският не прави изключение! Такъв тип модел подчертава изящността на шията и раменете и е посланик на добрия стил.

Къдрички

Те са навсякъде! Появяват се и при целите бански, и при банските от 2 части, и в плажните рокли. Невинно секси, „къдричките“ стоят прекрасно на горнища тип „бриджитка“. Ако фигурата ви е момчешка, изберете модел с подобна декорация, но на бикините. Това ще създаде илюзията за тънка талия и извивки на ханша.

Бикини с висока талия

Дотук с притесненията, че някоя силна морска вълнá може да „отмъкне“ долната част на банския. Бикините с висока талия излъчват стил и увереност, а и са практични - изключително удобни за плуване и прибиращи коремчето.

Разбира се, няма как да знаете кой тренд ще ви пасне, преди да го видите върху себе си. Моята препоръка е да си отделите половин ден и да атакувате пробните на магазините за бельо и  бански в Sofia Ring Mall - Calzedonia, Za-Za, Yamamay и Pompea. И помнете, красотата е добър моден усет, в комбинация с увереност и ослепителна усмивка!